WAAROM NAAR EEN SURFCAMP IN FRANKRIJK?

Frankrijk heeft vaak mooie golven. Het water is er veel warmer en blauwer dan in Nederland. En je kan er zowel met de auto als met het vliegtuig goed komen. En daarnaast zijn de croissantjes en het stokbrood met Franse kaas ook best lekker. Zowel voor beginners als gevorderden is Frankrijk, net als Portugal, een goede plek om op surfcamp te gaan.

Surfcamps in Frankrijk

  Surfcamp in Frankrijk

  Surfcamps

  In Frankrijk vind je talloze surfcamps. De meeste surfcamps vind je in het Zuidwesten van Frankrijk. In plaatsen als Mimizan, Biscarosse, Lacanau en Biarritz.

  Het grote voordeel van de regio van Biarritz is, dat je bij hoge golven de beschutte baaien van het Baskenland in kunt duiken. En ook kunt proeven van de rijke cultuur in dit deel van Frankrijk. Bovendien zit je zo in Spanje, wat gelijk een hele andere ervaring is. Je surfcamp-begeleiders zullen je dit allemaal vertellen en hier naartoe meenemen.

  Over het algemeen geldt bij de surfcamps in Frankrijk, dat je het volgende krijgt:

  • Onderdak
  • Eten (denk aan: stokbrood, croissantjes….)
  • Surfles
  • Huur van je surfboard
  • Huur van je wetsuit
  • Uiteraard kan je ook altijd je eigen surfboard en wetsuit meenemen
  • En vaak ook nog wel 1 of 2 trips naar een stad of ander uitstapje.

  Klimaat

  Zoals je ongetwijfeld weet, heeft Frankrijk een lekker klimaat. Het is natuurlijk een stuk warmer dan Nederland. Maar vooral het water is een stuk warmer. Hier vind je zelfs het warmste gedeelte van de Atlantische Oceaan (in Europa). In de zomer is het water snel zo’n 23 graden. Op sommige plekken is het nog warmer. Dit betekent dus, dat je boardshorts of bikini voldoende zijn om in te surfen.

  In het voorjaar is het water nog wel fris. Tussen de 15 en 18 graden. Maar het zonnetje is al snel warm. In het najaar is het water nog steeds lekker. Tussen de 18 en 20 graden. En kan in het tot en met oktober, en soms tot en met november, heerlijk zomers weer zijn.