SURFEN BIJ BIARRITZ, EEN FAVORIET.

Biarritz. De meest bekende surfspot van Frankrijk en van Europa. Niet voor niets wordt Biarritz de surfhoofdstad van Europa genoemd.

Waarom Biarritz?

  • In Biarritz begon het surfen in Frankrijk.
  • Hier werd golfsurfen in Europa bekend.
  • Er zijn altijd mooie golven in de buurt van Biarritz
  • Het heeft een heerlijk klimaat (milde winters en warme zomers)
  • De beschutte baaien maken surfen voor iedereen mogelijk

Grande Plage

Eén van de bekendste surfspots bij Biarritz ligt midden in de stad. Tegenover het Casino. Die surfspot heet dan ook: Grande Plage.

Niet echt de spot voor de beginner. Het kan er namelijk erg druk zijn. Maar het mondaine sfeertje is altijd leuk om even te proeven natuurlijk.

Cote des Basques

Een andere plek om te checken is Cote des Basques. Hier zijn de golven net even wat relaxter en kleiner. Cote des Basques is elk jaar het decor voor de Roxy Pro, wanneer de top surfchicks het tegen elkaar opnemen.

Overige surfspots

Andere surfpots in de buurt zijn Hendaye, dat iets meer naar het Zuiden ligt. Je hebt dan wel een auto nodig. Maar als de golven echt te hoog zijn in Biarritz vind je hier de beste beschutting. De golven zijn hier dan een stuk kleiner. Zoek je de hoogte van de golven juist op, check dan Guethary. Een big wave spot. Maar met een kleinere swell ook soms best te doen. Let wel op. Het is een flinke peddel voordat je op de spot bent. En van de kant ziet het er een stuk kleiner uit.