SURFEN IN DE ALGARVE, MEESTAL DE BESTE OPTIE

Wellicht de mooiste én beste plek in Europa voor je surfvakantie; De Algarve in Portugal. Het hele jaar zomer en golven op 3 uur afstand.

Surfen in de Algarve

Wellicht de mooiste én beste plek in Europa voor je surfvakantie; De Algarve in Portugal. Het hele jaar zomer en golven op 3 uur afstand.

Misschien wat overdreven, want natuurlijk zijn er niet altijd golven, maar de kans is wel heel erg groot. En de zon schijnt vaak. En met een gemiddelde temperatuur van 16 a 18 graden in de winter voelt het voor ons Nederlanders wel heel zomers aan.

Vergis je echter niet in de watertemperatuur. Die kan best fris zijn. Een graad of 20 maximaal in de zomer aan de westkust van de Algarve. Dus een stuk minder warm dan de Zuidwestkust van Frankrijk. In de winter en het voorjaar is het een stuk frisser.

Sagres

Sagres is een mooie plek om je basiskamp op te slaan. Het ligt precies in het Zuidwesten, waarmee je direct toegang hebt tot de westkust en de zuidkust. Letterlijk op loopafstand. Tonel Beach (westkust) en Mareta (zuidkust) is precies 5 minuten lopen. Je kan dan dikke bakken surfen bij Tonel. Of leuke golven voor beginners en longboarders vinden bij Mareta. Kan het mooier?

Surfsports Algarve

De volgende surfspots zijn meer dan de moeite waard om naartoe te gaan:

Arrifana

Arrifana is een maanvormige baai met hoge kliffen eromheen. Het is een geweldig mooi strand. En niet voor niets voor veel surfscholen en surfcamps een plek waar ze graag komen. Vanuit het authentieke stadje Aljezur is het nog een kwartiertje rijden. Het biedt bescherming tegen Noorden winden.

Zavial

Zavial is meer een local beach. Hier vind je Portugeze gezinnen die genieten van een dagje strand en surf. Hier vind je de herkenbare rotspartijen van de Algarve. Tegen de rotswand loopt een golf. Een lefthander. Als de golven klein zijn is het uiteraard voor iedereen fantastisch. Gaan de golven overhead dan is dit echt een worldclass surfspot inclusief barrels.

Tonel/ Mareta

Al eerder genoemd. De stranden van Sagres. Ideaal omdat je op 5 minuten lopen van 2 verschillende surfpots zit. Dat maakt het makkelijk kiezen voor iedereen.

Meer surfspots

De Algarve heeft nogal allerlei secret spots. Pak een onverharde weg en zoek het avontuur. Grote kans dat je alleen met je vrienden kunt surfen.

Surfcamps

In de Algarve vind je ontzettend veel surfcamps. Duitse, Zweedse en uiteraard ook Nederlandse camps. Op een camping, zoals in Frankrijk of in een leuk surfhuis. Ontdek meer op: Surfcamp in Portugal.

Surf voorspelling voor de Algarve

Voor het gemak hebben we 2 surfspots gekozen; Eentje aan de westkust: Arrifana en eentje aan de Zuidkust: Zavial.