Surf-vakanties.nl

Surfana Lanzarote

 • surfana lanzerote a frame
 • surfana lanzerote bergen
 • surfana lanzerote aftersurf
 • surfana lanzerote surf check

Surfana Lanzarote

Het eiland heeft veel mogelijkheden om te surfen, het wordt niet voor het niets het Hawaii van Europa genoemd. Er zijn zowel beach breaks als reef breaks in de nabije omgeving van de villa. Na het surfen kan je lekker relaxen op een van de mooie stranden of bij het zwembad van de villa, de prachtige omgeving verkennen of natuurlijk nog meer surfen! De omgeving, het water, de heerlijke temperatuur, de rust en de stilte maken het een ervaring waarvan je niet het idee hebt dat je in Europa bent midden in de winter.

Na een heerlijke dag genieten we samen van een uitgebreid diner. We hebben een eigen kok die je de hele dag verwent met (h)eerlijk eten. Tijdens deze week kan er ook nog van alles georganiseerd worden. Denk aan een uitstapje naar de mooie dorpje Teguise of Haría, een wijn proeverij, een dagtrip naar het nabijgelegen eilandje La Graciosa of naar het mooie national park Timanfaya.

Kortom, een week waarin je je surfskills kan verbeteren, je lekker buiten in de natuur bent en waar je kan genieten van al het moois wat we met elkaar ervaren tijdens deze heerlijke surfvakantie in Lanzarote!

Surf Challenge

De surfvakantie in Lanzarote is gericht op de surfer met enige ervaring. We noemen het een Surf Challenge week omdat we de nadruk willen leggen op het trainen en het verbeteren van je surf skills. Er gaat een surf instructeur mee die een ASI 2 Level heeft en het les geven naar een hoger niveau brengt.

Voor de Surf Challenge weken is het dus aan te raden dat je in ieder geval een pop-up kan doen, dat je kan blijven staan op je plank en dat je focus echt ligt op het verbeteren van je techniek.

Surf & Inner Strength

Bij de Surf & Inner Strength week wordt er niet alleen gesurft maar is er ook ruimte voor bewustwording van het lichaam en jezelf die aan de hand van o.a. ademhalingstechnieken wordt benadert. Je hoeft niet perse te kunnen surfen om mee te gaan met deze week; er is les voor beginners die nog nooit gesurft hebben, gevorderden en alles ertussenin.

Zoals altijd houden we de groep graag klein en dat zorgt voor een relaxte, intieme sfeer. Er is ruimte voor 8 gasten in de villa, dus zorg ervoor dat je je plekje op tijd reserveert! Surfana Surftrips zijn zeer geschikt voor mensen die alleen willen komen!

Wij nemen weer een super crew mee die ervoor zorgt dat je niets te kort komt tijdens je surfvakantie in Lanzarote.

Locatie

Waar is het?
Lanzarote is een eiland van de Canarische Eilanden, een eilandengroep die behoort tot Spanje. Het ligt ten westen van Afrika ter hoogte van het zuidelijkste deel van Marokko. De villa is gelegen in het dorpje Nazaret op een heuvel met prachtig uitzicht over het eiland op ongeveer 15 minuten rijden van het dichtstbijzijnde strand.
 Het is ongeveer 20 minuten rijden vanaf het vliegveld in Arrecife.
Hoe kom ik in Lanzarote?
Je vliegt het goedkoopst vanuit Amsterdam naar Arrecife met Transavia. We halen jou en de groep op vanaf het vliegveld in Arrecife en rijden daarna richting de villa in Nazaret. Je hoeft dus alleen maar je ticket te boeken, naar het vliegveld in Amsterdam zien te komen en de rest wordt geregeld! Vanaf Amsterdam is het ongeveer 4,5 uur vliegen en de kosten voor een retour Arrecife vanuit Amsterdam zijn ongeveer €200,-. We halen je op van het vliegveld in Arrecife op zondag rond 9:30 uur en een week later brengen we je terug naar Arrecife om ongeveer 8:00 uur.

Mocht je een andere vlucht willen pakken met bijvoorbeeld Vueling of Iberia dat is natuurlijk mogelijk, geef ons dat dan alsjeblieft aan!

Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper de vlucht!

Data en kosten

2017

De te boeken weken zijn

week 1: zon 15 jan – zon 22 jan

week 2: zon 22 jan – zon 29 jan

week 3: zon 29 jan – zon 5 feb (Inner Strength)

De kosten voor een Surf Challenge week in Lanzarote zijn €800,-.

 

Inclusief

 • Ophalen en wegbrengen van/naar het vliegveld (Arrecife)
 • Overnachten in een luxe villa (max. 8 gasten)
 • Onbeperkt eten en drinken bereidt door onze eigen kok
 • 5 dagen surfcoaching (beginners & (semi-) gevorderden)
 • Gebruik van surfboards en wetsuits
 • Foto- en videoanalyse
 • Dagtrips (bijv. naar Teguise, National Park, La Graciosa)
 • Onbeperkt genieten!

Exclusief

 • Vliegticket
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Avondje uit eten

De kosten voor een Surf & Inner Strength week zijn €900,-

dat is inclusief alles wat hierboven genoemd is + dagelijkse trainingen van Niels Mooij.

Meer informatie


De Surf

Lanzarote wordt ook wel het Hawaii van Europa genoemd. Het hele jaar door zijn er mooie golven te vinden. Zowel voor de beginnende surfer als voor de meer ervaren surfer zijn er goede spots om te surfen.

surfana-lanzerote-desurf

Het weer

Men noemt de Canarische Eilanden vaak de ‘eilanden van de eeuwige lente’. Geen extreme weersverwachtingen dus. Vaak aangenaam en zelfs in januari veel kans op korte broeken weer! Op de allerslechtste dagen wordt het nog ten minste een graad of 13-14. Surfen kan makkelijk in een 4/3 of 3/2 wetsuit.

surfana lanzerote het weer

De villa

De villa staat op een heuvel in het dorpje Nazaret, ongeveer 15 minuten rijden naar het dichtstbijzijnde strand waar we veel zullen surfen. De kamers en het huis zijn zeer ruim en er is een zwembad en terras met een prachtig uitzicht. Er zijn 2 zitkamers, er staat een pingpong tafel en genoeg plekjes om even lekker tot rust te komen.

surfana lanzerote de villa

De sfeer

Iedereen komt om een week te genieten en lekker (veel) te surfen, want dat is wat we het liefste doen. Met een open-minded groep is de sfeer altijd positief en relaxed. ’s Avonds lekker een wijntje drinken en natafelen, goede gesprekken voeren, spelletjes spelen of gewoon lekker een boekje lezen. Alles kan en alles mag, je bent immers op vakantie!

surfana lanzerote de sfeer

De surfles

Tijdens de Surf Challenge week zal je les krijgen van een ASI Level 2 surfinstructeur met veel ervaring. De surfleraren zijn allemaal internationaal gekwalificeerd en hebben een lifeguard certificaat. Voor de Surf Challenge week in Lanzarote is het aan te raden dat je al enige surf ervaring hebt (als je de pop-up kan en blijven staan is dat genoeg!) en dat je focus ligt op het beter gaan surfen.

surfana lanzerote surflessen

De omgeving

Lanzarote is een vulkanisch eiland wat behoort tot de Canarische Eilanden. Het ligt ter hoogte van het zuiden van Marokko. Een groot deel van het eiland is bedekt met lava en er is weinig begroeiing. Het landschap is rauw en overal waar je bent is er altijd wel een vulkaan te zien. Het geeft altijd een prachtig beeld vanuit het heldere blauwe zeewater!

surfana lanzarote omgeving

Het eten

De hele dag door zal onze kok voor (h)eerlijk (hoofdzakelijk vegetarisch) eten zorgen. We beginnen de dag met een gezamenlijk ontbijt en gedurende de dag is er lunch en allerlei lekkers voor handen. ’s Avonds wordt er uitgebreid gedineerd begeleid door heerlijke wijnen. Mocht je speciale wensen hebben dan kan je dit ter plekke aangeven.

surfana lanzerote eten

Surf & Inner Strength


Feel Connected, Feel Alive!

Back to your innner strength


Dit jaar is er een speciale Surf & Inner Strength week in Lanzarote. Naast het surfen ligt de focus op het terugvinden van je innerlijke kracht, waarin we samenwerken met coach Niels.
Tijdens Surfana Festival heeft Niels een aantal clinics gegeven waar hijzelf en de bezoekers erg enthousiast over waren. Samen hebben we besloten om een Surf & Inner Strength week op te zetten met Surfana Surftrips omdat we allebei inzien dat dit een hele mooie combinatie is van surfen, genieten van het mooie leven en je zelf (terug) vinden en dat allemaal in heel goed gezelschap op een prachtige locatie.
surfana lanzerote strength

Inhoud van de Inner Strength sessies:

De ochtend training is er voor bedoelt om je helemaal op te laden en steeds dieper contact te maken met jezelf en vanuit daar met anderen. Het doel van de training is om je te laten ervaren dat je veel meer bent dan alleen je gedachtes. Er is geen zelf, het enige wat je bent is een ruimte en daar verschijnen aannames in die we geen van allen zijn.

Er zit een diepere laag en een ruimte in iedereen. Die opent zich als je je ontspant en als je al je ideeën wie je denkt te zijn even opgeeft. Je komt dan in contact met een staat van zijn die veel groter is dan alles wat je dacht te zijn. Vaak houden we spanning of patronen waar we in geloven onbewust vast.

Door te ademen, te mediteren en in je lichaam te verzachten komen er patronen omhoog en door te verstillen worden ze gezien. Door te zijn en niet weg te rennen maar dit moment te ervaren zoals het is lossen ze op. Alles wat over blijft is leven, liefde en vrede.

surfana lanzerote strength

Hoe ziet de week er ongeveer uit?

Er zal 5 dagen in de week een 2 uur durende surfles zijn en verder kan je lekker doen wat je wilt. Relaxen op het strand, bij de villa of nog meer surfen. Je kan de hele week gebruik maken van surf materiaal. Elke dag zullen er Inner Strength sessies zijn bij de villa of op het strand die je weer vol zullen opladen.

Wat kan je op een dag verwachten?

07.00 – 08.00 meditatie en bewegingsoefeningen

08.00 Ontbijt

09.00 – 11.00 (of van 18.00 – 20.00) Inner Strength sessies

vanaf 12.00 uur surfles en vrij surfen

20.00 diner

Bovenstaand is een voorbeeld schema. Niets is verplicht, je kan lekker je eigen gang gaan en beslissen of je meedoet, go with the flow!

Over de coach


Mijn naam is Niels Mooij.

Ik ben vanaf mijn twintigste bezig met meditatie en bewustzijn. Veel technieken heb ik geleerd in Zuid-Amerika en India.

Ik wil graag mensen bewuster maken van de stilte waaruit alles ontstaat, ze stap voor stap te coachen en te begeleiden in de natuur en te leren uit de wereld van gedachtes en patronen te stappen. Om ze zo inzicht te geven in wie ze echt zijn. En om de tools over te dragen die bewustzijn en de natuur me iedere dag weer leren, namelijk: ademhaling, water, lucht, aarde, stilte, vuur. Zowel buiten als binnen.

Wat ik wil overbrengen tijdens de trainingen is een diepe ontspanning in je lichaam en geest. Jezelf de ruimte te geven om in twee uur helemaal open te gaan. Ik zal de technieken transfational breathing meditatie, Thai chi, koud water en oogcontact gebruiken om steeds dieper te ontspannen in je lichaam en geest.

Mijn trainingen zijn krachtig en je zult merken dat ze diep inwerken op je systeem.

surfana lanzerote niels mooij

Boeken


Als je geen boekingsformulier ziet, klik dan hier om die te openen.

Kaart