Surf-vakanties.nl

Surfana Surfvakantie in Portugal

 • surfvakantie portugal
 • surfcamp portugal

Surfana Surfvakantie in Portugal

De Surfana surfvakantie in Portugal is inmiddels een begrip! Sinds 4 jaar rijden we na het Nederlandse zomerseizoen richting het zuiden en eindigen we in de Algarve. Hier verblijven we dit jaar in een nieuwe villa! Het is de ideale locatie voor een heerlijke surfvakantie in Portugal. In de omgeving van de villa zijn vele prachtige baaien waar altijd wel ergens een golfje rolt. Elke dag gaan we op zoek naar de mooiste golven waar we je helpen je surfskills te verbeteren.

De Algarve staat bekend als het meest zonnige gebied in Europa (300 dagen zon per jaar!). En we hebben ervaren dat het zelfs in december nog een graadje of 20 kan zijn, dus dat staat garant voor optimaal genieten van het lekkere weer!
Elke dag wordt er weer (h)eerlijk eten bereidt door onze eigen kok. Gezien het vorig jaar een groot succes was, is er ook dit jaar weer de mogelijkheid om mee te gaan met een yoga en surfvakantie in Portugal.

Een dag kan er als volgt uitzien: uitgebreid ontbijten en een lunchpakketje mee, rondrijden op zoek naar een goede surfspot, na het eten nog even natafelen, wijntjes drinken, surffilmpje kijken, de lokale markt bezoeken of het dorp in, er wordt van alles georganiseerd.

We houden de groep graag klein en dat zorgt ervoor dat er altijd een relaxte sfeer hangt. Er is ruimte voor 10 gasten in de villa, dus zorg ervoor dat je je plekje op tijd reserveert! Je hoeft niet perse te kunnen surfen, wij geven les aan beginners die nog nooit gesurft hebben, gevorderden en alles ertussenin. De surfvakantie in Portugal is zeer geschikt voor mensen die alleen willen komen!

Wij nemen zoals altijd weer een super crew mee die ervoor zorgt dat je niets te kort komt deze week. De Surfana surfvakantie in Portugal is sowieso onvergetelijk!

Data & Kosten

Data

 • week 1: zon 29 okt – zon 5 nov Surf & Inner Strength
 • week 2: zon 5 nov – zon 12 nov Surf & Yoga
 • week 3: zon 12 nov – zon 19 nov Surf & Yoga
 • week 4: zon 19 nov – zon 26 nov
 • week 5: zon 26 nov – zon 3 dec

Kosten

Opties Prijs
All in surfweek €750 Verblijf, surfles, eten, drinken, vliegveld transfer, etc
All in surf + yoga €800 Inclusief alles wat hierboven genoemd is + 6 dagen in de week een yoga les.
All in surf + food €950 Inclusief alles wat hierboven genoemd is + dagelijkse inner strength sessies van Niels Mooij.
Vliegticket +- €150 Via transavia.com of ryanair.com

Surf & Inner Strength


Feel Connected, Feel Alive!

Back to your innner strength


Dit jaar is er een speciale Surf & Inner Strength week in Portugal. Naast het surfen ligt de focus op het terugvinden van je innerlijke kracht, waarin we samenwerken met coach Niels.
Tijdens Surfana Festival heeft Niels een aantal clinics gegeven waar hijzelf en de bezoekers erg enthousiast over waren. Samen hebben we besloten om een Surf & Inner Strength week op te zetten met Surfana Surftrips omdat we allebei inzien dat dit een hele mooie combinatie is van surfen, genieten van het mooie leven en je zelf (terug) vinden en dat allemaal in heel goed gezelschap op een prachtige locatie.
surfana lanzerote strength

Inhoud van de Inner Strength sessies:

De ochtend training is er voor bedoelt om je helemaal op te laden en steeds dieper contact te maken met jezelf en vanuit daar met anderen. Het doel van de training is om je te laten ervaren dat je veel meer bent dan alleen je gedachtes. Er is geen zelf, het enige wat je bent is een ruimte en daar verschijnen aannames in die we geen van allen zijn.

Er zit een diepere laag en een ruimte in iedereen. Die opent zich als je je ontspant en als je al je ideeën wie je denkt te zijn even opgeeft. Je komt dan in contact met een staat van zijn die veel groter is dan alles wat je dacht te zijn. Vaak houden we spanning of patronen waar we in geloven onbewust vast.

Door te ademen, te mediteren en in je lichaam te verzachten komen er patronen omhoog en door te verstillen worden ze gezien. Door te zijn en niet weg te rennen maar dit moment te ervaren zoals het is lossen ze op. Alles wat over blijft is leven, liefde en vrede.

surfana lanzerote strength

Hoe ziet de week er ongeveer uit?

Er zal 5 dagen in de week een 2 uur durende surfles zijn en verder kan je lekker doen wat je wilt. Relaxen op het strand, bij de villa of nog meer surfen. Je kan de hele week gebruik maken van surf materiaal. Elke dag zullen er Inner Strength sessies zijn bij de villa of op het strand die je weer vol zullen opladen.

Wat kan je op een dag verwachten?

 • 07.00 – 08.00 meditatie en bewegingsoefeningen
 • 08.00 Ontbijt
 • 09.00 – 11.00 (of van 18.00 – 20.00) Inner Strength sessies
 • vanaf 12.00 uur surfles en vrij surfen
 • 20.00 diner
 • Bovenstaand is een voorbeeld schema. Niets is verplicht, je kan lekker je eigen gang gaan en beslissen of je meedoet, go with the flow!

Over de coach


Mijn naam is Niels Mooij.

Ik ben vanaf mijn twintigste bezig met meditatie en bewustzijn. Veel technieken heb ik geleerd in Zuid-Amerika en India.

Ik wil graag mensen bewuster maken van de stilte waaruit alles ontstaat, ze stap voor stap te coachen en te begeleiden in de natuur en te leren uit de wereld van gedachtes en patronen te stappen. Om ze zo inzicht te geven in wie ze echt zijn. En om de tools over te dragen die bewustzijn en de natuur me iedere dag weer leren, namelijk: ademhaling, water, lucht, aarde, stilte, vuur. Zowel buiten als binnen.

Wat ik wil overbrengen tijdens de trainingen is een diepe ontspanning in je lichaam en geest. Jezelf de ruimte te geven om in twee uur helemaal open te gaan. Ik zal de technieken transfational breathing meditatie, Thai chi, koud water en oogcontact gebruiken om steeds dieper te ontspannen in je lichaam en geest.

Mijn trainingen zijn krachtig en je zult merken dat ze diep inwerken op je systeem.

surfana lanzerote niels mooij

Surf & Yoga


NAMASTE!

Back to your innner strength

Sinds 2 jaar organiseren we surf & yoga weken in Portugal.

Yoga helpt je lichaam en geest krachtiger en flexibeler te maken. De oefeningen zijn een ideale voorbereiding voor het surfen en helpen je soepeler te bewegen in het water. Elke dag beginnen we met een heerlijke yogales en soms wordt de dag ook nog eens afgesloten met een relaxte cool down les (afhankelijk van bijvoorbeeld de golfvoorspellingen). Afhankelijk van het niveau en de wensen van de groep zullen er zowel rustige als actieve lessen aangeboden worden. Deze kunnen variëren van een ontspannen (yin yoga) les tot een meer actieve uitdagende vinyasa flow. De lessen worden op verschillende plaatsen gegeven, bijvoorbeeld op het strand, binnen in de villa of bij het zwembad. Na deze surf & yoga week zul je je herboren voelen, vol energie en lichamelijke kracht!

Hoe ziet een dag van de Surf & Yoga week er ongeveer uit?

 • 08.30 – 10.00 actieve flow yoga (+ 30 min meditatie + pranayama (ademhalingsoefeningen))
 • Om 11.30 surfles
 • Vanaf 14.00 uur vrij surfen
 • 20.00 uur diner

Bovenstaand is een voorbeeld schema. Niets is verplicht, je kan lekker je eigen gang gaan en beslissen of je meedoet, go with the flow!
Je hoeft geen ervaring te hebben met yoga of surfen om mee te gaan met de surf & yoga week.

Over de docente


Nathalie de Haaij is a certified Ashtanga Vinyasa yoga teacher and also a qualified Masseuse. She is true nomad, travelling the globe and loves sharing her passion and inspiring the people she meets on the way. She is an ambassador for ultimate wellness, combining yoga, massage and healthy eating as way for people to feel amazing.

During the retreat, she will be Yogi, leading our yoga classes. Morning sessions starting with meditation, breathing techniques and a gentle warm up, followed by an energetic vinyasa flow and a selection of primary series asanas (standing, seated and inversion postures). She will also be taking reservations for Balinese massage!

Her classes will be in English.

FAQ

De villa
Je slaapt met max 2 anderen op de kamer. De alleenstaande villa is ruim van binnen met een open haard en genoeg ruimte om te relaxen. Je kan een lekkere plons in één van de zwembaden nemen of zonnebaden op één van onze ligbedden. Je hoeft geen deken of kussen mee te nemen. Ook zorgen we voor schone lakens. Neem wel zelf een handdoek mee.

Het weer
Ondanks dat de dagen ook in Portugal al wat korter worden is het, zelfs in december, overdag vaak rond de 20/25 graden! Ontbijten in de zon kan gewoon nog in de herfst in Portugal. Daarnaast surf je ook nog gewoon in een 3/2 mm wetsuit. ’s Avonds koelt het wel al goed af, dus neem sowieso een warme trui en een jas mee (just in case!).

De surf
Portugal is de #1 surf bestemming van Europa. Met tientallen stranden aan de zuid- en westkust van de Algarve is er genoeg keuze om de perfecte golven te vinden voor zowel de beginnende als de gevorderde surfers.

De surfles
De surftrip is voor zowel de beginnende als de ervaren surfer geschikt. Afhankelijk van het getij en de golfhoogte rijden we je naar een geschikte spot. De surfleraren zijn allemaal internationaal gekwalificeerd en hebben een lifeguard certificaat. Het niveau verschilt van beginner (paar keer of nooit gedaan) tot en met redelijke ervaring. We zorgen ervoor dat iedereen op zijn of haar eigen niveau verbeterd wordt.

De sfeer
Iedereen komt om een week te genieten en lekker (veel) te surfen, want dat is wat we het liefste doen. Met een open-minded groep is de sfeer altijd positief en relaxed. ’s Avonds lekker een wijntje drinken en natafelen, goede gesprekken voeren, spelletjes spelen of gewoon lekker een boekje lezen. Alles kan en alles mag, je bent immers op vakantie!

Het eten
De hele dag door zal onze chef voor (h)eerlijk (hoofdzakelijk vegetarisch) eten zorgen. We beginnen de dag met een gezamenlijk ontbijt en gedurende de dag is er allerlei lekkers voor handen. ’s Avonds wordt er uitgebreid gedineerd begeleid door heerlijke wijnen. Mocht je speciale wensen hebben dan kan je dit ter plekke aangeven.

Waar is het?
Aan de zuidwest kust (in de Algarve) in het plaatsje Budens, wat ligt in de buurt van het mooie authentieke dorpje Lagos.
 Ongeveer een uur en een kwartier rijden vanaf Faro.
Hoe oud zijn de mensen die komen?
De gemiddelde leeftijd is rond de de 30 jaar.
Wat voor taal wordt er gesproken?
Het is een Nederlandse surftrip
Hoe kom ik er?
Aangezien bijna iedereen met het vliegtuig komt, is het het beste om de Transavia vlucht vanaf Amsterdam naar Faro te nemen. De vluchten zijn in deze periode het makkelijkst te boeken via Transavia. Zo betaal je voor een retour met Transavia vanaf Amsterdam tussen de €90,- en €160,-. De vlucht die we je aanraden gaat op zondag om 16:55 uur vanuit Amsterdam heen en een week later op zondag terug om 19:40 uur vanuit Faro. Wij wachten je op het vliegveld op en brengen je een week later weer weg! TIP: Kijk ook eens naar de vluchten die een dag eerder aankomen en/of een dag later teruggaan, dat kan nogal eens in prijs verschillen. Zorg er dan voor dat je op het tijdstip dat wij op het vliegveld staan er ook bent of kom op eigen gelegenheid naar de Lagos dan kunnen we je ook ophalen bij het bus-/trein-station.
Hoe is de villa ingedeeld?
Je slaapt met max 2 anderen op de kamer. Binnen hebben we een grote tafel waar we aan eten en boven een lounge area met relaxte banken. Je kan een lekkere plons in het zwembad nemen of zonnebaden op één van onze ligbedden. Je hoeft geen deken of kussen mee te nemen. Ook zorgen we voor schone lakens. Neem wel zelf een handdoek mee.
Hoe zit het met surfles?
De surftrip is voor zowel de beginnende als de ervaren surfer geschikt. Afhankelijk van het getij en de golfhoogte rijden we je naar een geschikte spot. De surfleraren zijn allemaal internationaal gekwalificeerd en hebben een lifeguard certificaat. Het niveau verschilt van beginner (paar keer gedaan) tot en met redelijke ervaring. We zorgen ervoor dat iedereen op zijn of haar eigen niveau verbeterd wordt.

Inclusief

 • Ophalen en wegbrengen vliegveld
 • 5 dagen surfles/coaching met persoonlijke aandacht (beginners & (semi-) gevorderden
 • Heerlijk gezond (hoofdzakelijk vegetarisch) eten en drinken bereidt door onze eigen kok
 • Overnachting in een ruime villa met zwembad (max. 10 personen en max. 2 personen per kamer)
 • Foto- en videoanalyse
 • Surftrips naar verschillende stranden
 • Gebruik van surfboards, wetsuits, skate- en indoboards etc.
 • Transfer op locatie
 • De omgeving verkennen
 • USB-stick met foto’s van de hele week
 • Onbeperkt gezelligheid en relaxte vibes!

Exclusief

 • Vliegticket
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Avondje uit eten

Boek nu

Als je geen boekingsformulier ziet, klik dan hier om die te openen.

Video

Locatie