De bijbel voor je surfvakantie

Zoek je nog een bijbel voor je surfvakantie? The Lonely Planet voor het surfen? Uitgever Low Pressure heeft ‘m voor je: De Stormrider Surf Guide.

Al jaren een fenomenale surfguide

De Stormrider Guide is er al tientallen jaren. En voor de meeste surfers niet meer weg te denken. Een boek dat je op je nachtkastje hebt liggen om voor het slapen te lezen over surfspots wereldwijd. Een boek dat met je meegaat als je nieuwe of bekende surflanden ontdekt.

Net als de Lonely Planet zijn er Stormrider Guides per continent en per land. Een exemplaar die je sowieso in je bezit moet hebben is die van Europa. Zelfs Nederland staat hierin. Maar uiteraard ook onze favoriete surflanden Frankrijk, Portugal, Spanje en Fuerteventura.

Je vindt er beschrijvingen van de surfculturen per land. Het klimaat van het land. De watertemperaturen. Een kaart van het land. De surfspots met een korte karakter omschrijving, zoals wanneer de golven het beste zijn en met welke wind met welke swellrichting. Of er hot locals zijn of niet. Alles om je een goed beeld te vormen van de spots.

Volop informatie om bij weg te dromen en om gebruik van te maken, maar de uitgevers van de Stormrider Guide zeggen het mooi:

“It’s only a guide…you do the rest”