Red Bull Cape Fear

Gister (7 juni) was de laatste dag van de Red Bull Cape Fear. En ook de tweede dag was een spektakel van ongelooflijke golven. Heb je een paar uur over, dan moet je zeker deze contest gaan bekijken.
De afgelopen dagen is er een heftige storm over oost kust van Australië getrokken. Met een super swell als gevolg. De eerste dag van de contest waren de golven MAXED OUT. Bijna niet surfbaar. De hoeveelheid heftige wipe-outs zijn daar het bewijs van. Na 2 uur werd de contest stil gelegd omdat het tij te laag en het té gevaarlijk was. Op dag twee waren de golven nog steeds behoorlijk aan de maat. Er waren pogingen om in te peddelen. Met weinig succes. De Tow surfers (op gewone surfboards) hadden nog hun handen vol aan de ‘kleinere’ golven, maar pakten dikke barrels. De uiteindelijke verrassende winnaar was een 18 jarig (met waarschijnlijk enorme ballen).

De golf, Ours, ken je misschien nog van de surfdocu Bra Boys. Een brute slab die nog geen 10 meter van de rotsen breekt, en waarbij geen één golf hetzelfde is. En zoals Occy zei; Een golf waar je niks mee te maken wilt hebben. Dat brengt mij bij de presentatoren. Eindelijk geen Joe ‘love tot talkt about.. ‘ Turpel en 1989 World Champ, Martin ‘you know’ Potter. De vaste presentatoren van de WSL die maar blijven door brabbelen, tot je gefrustreerd het geluid uit zet. De presentatoren van de Red Bull contest zijn tenminste leuk om aan te horen. Ze zijn stoked, blown away en hebben ook echt iets te vertellen. Ik denk zelfs dat mensen die nog nooit gesurft hebben dit gaaf vinden om te zien.

Voorproefje