WAAROM NAAR EEN SURFCAMP IN PORTUGAL?

Vrij simpel eigenlijk. Een heldere oceaan met vrijwel altijd golven. De zon die bijna elke dag schijnt (zie ook het klimaat). Het relatief goedkope levensonderhoud. De lekkere sardientjes. En de heerlijke port. Zowel sportief als culinair is het genieten in Portugal.

Surfcamps in Portugal

  Surfcamp in Portugal

   Surfcamps

  Gezien de heerlijke omstandigheden in Portugal is het niet zo gek dat je hier bijna struikelt over de surfcamps, zoals we dat ook kennen van Frankrijk.

  Dat maakt het gelijk wat lastiger om een heel goed en leuk surfcamp te vinden. Maar die zijn er uiteraard wel.

  Rondom Peniche en in de Algarve vind je de meeste surfcamps. Peniche is een dorpje in het midden van Portugal. Het grote voordeel van deze spot is, dat je bij de meeste swell- en windrichtingen goed uit de voeten kunt om te surfen. Omdat alle surfcamps op een redelijk klein gebied zitten, kan het nog wel eens wat druk worden in het water.

  De Algarve is de zuidelijkste provincie en uitgestrekt.  De surfcamps hebben hier veel mogelijkheden om naar mooie en meer afgelegen baaien en stranden te gaan.

  Over het algemeen geldt bij de surfcamps, dat het het volgende krijgt:

  • Onderdak
  • Eten
  • Surfles
  • Huur van je surfboard
  • Huur van je wetsuit
  • Uiteraard kan je ook altijd je eigen surfboard en wetsuit meenemen
  • En vaak ook nog wel 1 of 2 trips naar een stad of ander uitstapje.

  Klimaat

  Zoals we al hierboven aangaven, heeft Portugal misschien wel het beste klimaat om op surfcamp te gaan van Europa. Zowel zomers als ‘s winters. Maar het voorjaar en het najaar lenen zich het beste voor je surfcamp, omdat dan de “golfzekerheid” het grootst is en het minder druk is dan in de zomer.

  Zowel in het voorjaar als het in najaar is het hier voor Nederlandse begrippen zomers. Met in het midden van Portugal, aan de kust, temperaturen tussen de 20 en 25 graden. En in de Algarve is het zelfs nog warmer.

  Denk er wel aan, dat het zeewater fris kan zijn. Een graad 0f 15 in het voorjaar. In de zomer tot 20 graden. En in het najaar rond de 18 graden. Uiteraard is het in het noorden een graad of 2 kouder. En in de Algarve een graad of 2 warmer.

  Portugal is een heerlijk land voor je surfcamp.