SURFEN IN FRANKRIJK, ALTIJD EEN GOEDE OPTIE

Frankrijk heeft het allemaal. Europa's warmste Atlantische water wast het zand van de lange kustlijn. Een surfcultuur met stijl en klasse. "Een champagne surf ervaring." The Stormrider Guide

Surfcamps in Frankrijk

  Over Frankrijk

  En masse trekken we zomers de grens over. Lekker golfsurfen in Frankijk. Terecht. Want Frankrijk biedt een ongekend surfpotentieel.

  Niks lekkerders dan een paar uur de Franse golven induiken om vervolgens een croissantje of een baguette te eten. En daarna minstens nog een surfssessie te doen met een wijntje of Kronenbourg als afsluiter van de dag .

  Vive la France!

  Surfpotentie van Normandië tot en met de Middellandse Zee

  Als je net over de grens bent, kan je al in het water springen met je surfboard. Normandië heeft namelijk leuke surfspots om te golfsurfen. Denk aan Yport en Etretat. En de golven bij bijvoorbeeld Wimereux kunnen ook leuk lopen.

  Rij je nog iets verder dan Normandië, dan zit je al snel in Bretagne of de Vendee. De Vendee is een pareltje dat vaak wordt overgeslagen. Onterecht. Want het is vaak aan in de Vendee. En er zijn golven voor ieder niveau.

  En zelfs bij de stranden van de Middellandse Zee kan je het (warme) water in, zodra er een depressie in de buurt is. Vooral in de herfst en winter maak je hier kansen om zomaar eens lekker te kunnen golfsurfen.

  Surfvakantie aan de Franse Westkust

  Verreweg de meesten van ons rijden richting de westkust. Logisch. Want dat ligt aan de Atlantische Oceaan. Dé swellmotor voor Europa. Niet voor niets wordt Biarritz als surfhoofdstad van Europa gezien. En vindt er ieder jaar in Hossegor de ASP World Tour plaats (laat dit nu net op het moment zijn, dat Surfana hier haar surfvakantie organiseert). In deze regio is er altijd wel een zandbank te vinden waar de golven lekker lopen.

  Er zijn verschillende Nederlandse surfcampen te vinden langs de kust van de Franse Atlantische oceaan. Van Junior (grommet), party camps voor 18+ tot aan surfcamps voor de hele family. Vooral Moliets en Mimizan staan bekend voor het levendige avondleven.  Lacanau is iets meer up-market met vele restaurants en grote discotheken. Voor rustigere line-ups zijn de surfcampen in Vieux-Boucau, Amelie en Carcan aan te raden.

  Tip: Kijk ook eens naar Bretagne

  Omdat de grote groep surfers eerder naar de Zuidwestkant van Frankrijk gaat om te surfen, zijn de line-ups bij Bretagne automatisch een stuk leger. Sterker nog, zelfs hartje zomer kan je met maximaal 10 man in het zonnetje genieten van de cleane condities. Die cleane condities zijn er altijd wel te vinden vanwege de vele baaien.

  Samenvatting surfen in Frankrijk

  Geschikt voor:

  • Beginners
  • Intermediates
  • Gevorderden

  Type golven:

  • Beachbreaks
  • Pointbreaks
  • Reefbreaks

  Beste periode:

  • Voorjaar
  • Najaar
  • (maar zomer is ook wel erg lekker)

  Meer surfvakantie landen

  Meer surfvakantie landen die je wellicht interesseren: