SURFEN OP DE MALEDIVEN MOOIER WORDT HET NIET.

Nog niet zo bekend als Bali of Costa Rica, maar dat is volledig onterecht. Sterker nog. De Malediven zou je zomaar eens nog indrukwekkender kunnen vinden.

Tropisch surfparadijs. Een boost voor je surfskills.

De Malediven bestaat uit ontelbare eilandjes en de swell komt van ver in de oceaan. Dit levert perfecte reef-breaks op, warm water en lege line-ups. De Malediven lijkt een oneindige surfpotentie te hebben. Omdat de golven zo goed zijn te lezen, zul je een ongekend aantal meters maken op je board. Je surfskills krijgen op deze surfvakantie een enorme boost.

Malediven vooral voor intermediate en gevorderde surfers

Op de Malediven vind je helaas weinig mogelijkheden voor beginnende surfers. Dus beginners: nog even oefenen in bijvoorbeeld Frankrijk en Portugal. En voor de intermediates en gevorderden onder ons: boek zo snel mogelijk je vlucht naar dit surfparadijs.

Boek een boot

Omdat de Malediven uit zoveel eilanden (atollen) bestaat, kan je het beste een boot regelen voor je surfvakantie. Vlieg op de hoofdstad Malé en van daaruit zit je zo op een boot naar de surfspots.

Kijk maar even

Om echt een goed beeld van het surfen op de Malediven moet je maar eens naar deze video kijken.

Het surfweer op de Malediven:

Ook hier geldt net als voor Bali dat je rekening moet houden met de moesons (regenseizoen of droogseizoen). Grofweg is het vanaf februari tot oktober een waar surffeest op de Malediven. Met name op de noordelijke Atollen. Op de zuidelijke Atollen is het tussen februari en april met name goed. Lekker weer en continu golven.

Surfen op de Malediven, de samenvatting:

Geschikt voor:

  • Intermediates
  • Gevorderden

Type golven:

  • Point breaks
  • Reef breaks

Beste periode:

  • Winter
  • Voorjaar (allerbeste)
  • Zomer