Ga je met de meute mee naar Frankrijk? Of kies je wat speciaals? We hebben 5 surflocaties op een rij gezet die je zeker eens moet overwegen. En dat is niet voor niets. Ze zijn anders dan je gewend bent.

De surflocatie tips:

Vlieland. Ja, gewoon maar Nederland als eerste. Het heerlijke eiland gevoel. En als er maar iets van swell uit het Noorden komt deze zomer, dan zit je hier geramd voor een heerlijke surfsessie.

Yport. Toch Frankrijk. En redelijk dichtbij huis. Als er iets van een swell uit het zuidwesten komt en het kanaal instroomt. Dan kan je hier op onzettend veel surfplezier rekenen.

Lusty Glaze. In Engeland. Cornwall op preciezer te zijn. Altijd wel een swell in de buurt. En een idyllische baai. En Engeland is ook nog eens goedkoper dan Frankrijk.

Plozevét. Ja, toch weer Frankrijk. Het is immers niet voor niets dat we hier en masse naartoe gaan. Maar deze plek is weg van alle drukte. En de natuur doet bijna Nieuw-Zeelands aan.

Praia Zavial. Een local beach in de Algarve, Portugal. Is eern dikke swell uit het Westen of Noordwesten dan zit je hier goed. Kleinere golven en chille sfeer met name Portugezen om je heen.