Dit is afhankelijk van je niveau uiteraard. Dus best lastig aan te geven. Misschien zelfs wel niet te doen.

Maar toch een aantal zaken waar je in ieder geval rekening mee kunt houden:

In welke land ga je op surfvakantie?

Dat maakt nogal uit namelijk. Ga je naar een land waar de golven ver vanaf de oceaan ongeremd op de kust of komen rollen? Zoals bijvoorbeeld Bali of Costa Rica. Of ga je in eigen land op vakantie. In landen waar de golven volle bak en van ver aan komen rollen kan je beter een sneller en wendbaarder board meenemen.

Ga je met het vliegtuig of met de auto?

Ga je met de auto op sufvakantie? Dan is de keuze gelijk een stuk makkelijker. Bagagedrager op het dak en hop minstens 2 boards mee. Eentje voor de grote bakken. En een groter board voor de kleine dagen. Ga je met het vliegtuig, dan is het gewoon vooral wat praktischer om een kleiner board mee te tillen.

Wat is je surfniveau?

Ben je gevorderd of begin je net. Gevorderd, dan weet je uitstekend welk board je mee moet nemen. Ben je beginner, dan neem je een groter board mee om lekker veel meters te maken op je vakantie. Of je neemt er geen mee. En je huurt lekker een surfboard.

Dan de laatste: wat vind je het leukst?

Op welk surfboard surf je het liefst. Groot, klein. Veel rocker, weinig rocker. Breed, smal.

Oftewel:

Er is geen lijn in te trekken. Het is super persoonlijk. Maar wel leuk om over na te denken. En heb je het verkeerde board bij je? Dan kan je altijd nog een board huren. Het komt altijd goed.